Tehnologii de tratare a apei
OSMOZA INVERSA
Osmoza inversă este o tehnologie care, datorită membranei speciale, poate elimina particule mici, bacterii, viruși, particule de microplastic, dar chiar și particule semnificativ mai mici la nivel molecular precum pesticidele, sărurile diferitelor metale grele și de asemenea sărurile de calciu, magneziu și sodiu din apă. Rezultatul osmozei inverse este apă ultra-pură, fără impurități și minerale.Baza osmozei inverse este o membrană cu pori ultra-mici de dimensiunea de 0,0001 microni (adică zece milioanezime dintr-un milimetru). Prin astfel de membrană, pot trece doar molecule foarte mici, precum apa. Moleculele mai mari, precum ioni de metale grele sau pesticide, nu încap în por. În circumstanțe normale, pe o astfel de membrană ar avea loc un fenomen numit osmoză. Acest lucru înseamnă că moleculele de apă ar curge de la apa curată la apa poluată, nu invers. De aceea numim tehnologia osmoza inversă, adică acțiunea este inversată. Și osmoza inversă va fi realizată din osmoză obișnuită printr-o presiune.Prin crearea unei presiuni mai mari pe partea apei murdare cu ajutorul pompei, moleculele pătrund din „murdar” în „curat” și nu invers. Apa de pe „partea murdară” se închide și cu cât sunt mai concentrate sărurile și impuritățile, cu atât este mai dificil să cureți apa și presiunea necesară ar crește atât de mult încât pompa nu ar putea s-o creeze. De aceea osmoza inversă permite unei părți a apei „murdare” să fie eliminată și astfel previne o creștere a presiunii osmotice. De aceea este nevoie de electricitate pentru sistemul dvs. de osmoză inversă pentru a alimenta pompa și linia de scurgere care evacuează apa concentrată „murdară”.Trebuie menționat că apa provenită din orice sistem de osmoză inversă este ultrapură. De asemenea, nu conține minerale benefice pentru sănătate precum calciul și magneziul. Prin urmare, dacă utilizați osmoza inversă ca sursă pentru băut și gătit, vă recomandăm să o alternați cu apă minerală, care va reechilibra acești compuși importanți din apa dvs.NANOFILTRARE
Nanofiltrarea este cea mai recentă dintre toate tehnologiile de filtrare, folosind o membrană specială, în general cu o dimensiune a porilor de 0,001 microni (adică milioane de milimetri). Acestea sunt deja pori foarte mici și înlătură nu numai turbiditatea, rugină, bacterii (0,3-10 microni), virușii (0,3-0,02 microni), microplastice, dar și molecule organice mari și ioni metalici mari din apă. Membrana este parțial permeabilă la substanțele minerale. Dacă aveți metale grele în apa dvs., apa dvs. este prea dură și doriți să îndepărtați nu numai bacteriile, virușii și impuritățile mecanice din apă, dar și poluarea de origine organică, nanofiltrarea este soluția ideală pentru dvs.
Chiar și nanofiltrarea, ca și osmoza inversă, necesită o presiune foarte mare, care accelerează procesul de filtrare extrem de lent. De obicei, puteți utiliza același dispozitiv ca și în cazul osmozei inverse, deoarece presiunea este similară, doar membrana folosită este diferită. A fost menționat deja mai sus că nanofiltrarea îndepărtează substanțele organice din apă. De obicei pesticide, perturbatori hormonali, poluare cauzată de clorinarea apei (de exemplu cloroform). Acest lucru se datorează faptului că dimensiunea acestor molecule este mai mare decât „gaura” din membrană. Este la fel și cu metalele grele, ale căror cationi sunt hidratați în apă (un strat de molecule de apă este strâns legat în jurul ionului, ceea ce crește semnificativ diametrul cationului). Pentru a preveni blocarea membranei, impuritățile trebuie spălate și îndepărtate de pe membrană. Prin urmare, nanofiltrarea trebuie să fie conectată la canalizare și la sursa de electricitate.Apa provenită din nanofiltrare este mai bună pentru organism decât apa provenită din osmoza inversă și este clar o tehnologie pe care o putem recomanda pentru curățarea apei de reziduurile organice și toate celelalte substanțe.ULTRAFILTRARE
Ultrafiltrarea este o tehnologie care folosește o membrană, cu o dimensiune a porilor de 0,01 microni (o suta de mii de milimetri). Astfel de pori foarte mici vor îndepărta tot felul de turbiditate, rugină, particule, precum și bacterii, care sunt în mod tipic între 0,3-10 microni, și viruși între 0,3-0,02 microni, din apă. Cu toate acestea, membrana este permeabilă la substanțele minerale, la poluarea organică precum pesticidele, etc. și la metalele grele. Deci, dacă nu aveți metale grele în apa dvs. și apa dvs. nu este prea dură, iar doriți să îndepărtați doar bacteriile, virușii și impuritățile mecanice din apă, ultrafiltrarea este soluția ideală pentru dumneavoastră.
Chiar și ultrafiltrarea, ca și osmoza inversă, necesită presiune, care accelerează doar procesul natural foarte lent de filtrare. Pentru a preveni blocarea membranei, murdăria trebuie spălată și îndepărtată de pe membrană. Prin urmare, și ultrafiltrarea are nevoie de o conexiune la canalizare și la sursa de electricitate.Apa provenită din ultrafiltrare este mai bună pentru organism decât apa provenită din osmoza inversă. Conține toate mineralele necesare.